آزمایشگاه کنترل کیفیت سازه دانشگاه امیرکبیر

انجام تمامی آزمون های کنترل کیفیت مکانیکی، ساختمانی و عمرانی

انجام تمامی آزمون های کنترل کیفیت مکانیکی، ساختمانی و عمرانی

آزمایشگاه کنترل کیفیت سازه دانشگاه امیرکبیر

آزمایشگاه کنترل کیفیت سازه دانشگاه امیرکبیر با استفاده از کادر مجرب و متخصص و از طریق یکپارچه سازی فعالیت های روزمره خود به واسطه فناوری اطلاعات به دنبال خدمت رسانی هر چه بهتر به تمامی متقاضیان عزیز می باشد
تمامی دستگاه های آزمایشگاه دارای گواهینامه کالیبراسیون بوده و تمامی آزمون های این مجموعه مطابق با استاندارد های معتبر ملی و جهانی انجام می شوند

بی‌اطلاعی آقای قائم مقام از آمار و مشکلات مسکن مهر

مشروح این گزارش به شرح ذیل است:

انتقاد از ورود غیرمتخصصان به حیطه ساخت‌وساز تنها به‌صرف داشتن سرمایه

رئیس سازمان نظام‌مهندسی ساختمان خراسان شمالی بابیان اینکه عدم اجرای قوانین و مقررات ملی ساختمان صدمات بی‌شماری را بر پیکره اقتصادی و اجتماعی وارد کرده است گفت: یکی از ملزومات فراموش‌شده در اجرای قانونی و مقررات ملی ساختمان عدم کنترل‌های لازم پس از ساخت است.

 علی‌اکبر رمضانی در گفت‌وگو با «دبیرخانه چهره سال صنعت ساختمان کشور» افزود: اجرای مقررات ملی ساختمان و قانون نظام‌مهندسی یک شاخص مهم در تأمین ایمنی و آسایش شهروندان است.

وی بابیان اینکه مدیریت شهری و ساخت‌وساز شهری نیازمند توجه به تخصص گرایی است گفت: نباید عده‌ای به‌صرف داشتن سرمایه، زمین و ملک وارد حیطه ساخت‌وساز شوند.

رمضانی در ادامه گفت: پرسه ساخت‌وساز باید به‌صورت 100 درصد بر عهده مهندسان و تحت کنترل این قشر قرار بگیرد.

وی در ادامه با اشاره به اینکه مقررات ملی ساختمان در 22 مبحث به‌صورت رسا و کامل بیان‌شده است گفت: اما متأسفانه این مباحث به‌صورت صحیح عملیاتی نمی‌شوند تا جایی که در برخی از پروژه‌ها مشاهده می‌شود اجزای ساخته‌شده باروح قانون همخوانی ندارد.

رئیس سازمان نظام‌مهندسی ساختمان استان خراسان شمالی افزود: متأسفانه علی‌رغم گذشت بیش از چند دهه از تصویب قانون نظام‌مهندسی در بخش نظارت و اجرا با مشکلات عدیده‌ای روبرو و حریمی برای ورود به عرصه ساخت‌وساز تعیین نشده است.

وی بابیان اینکه بر اساس ماده ۴ قانون نظام‌مهندسی هرکسی که می‌خواهد به امر ساختمان‌سازی ورود کند باید صلاحیت‌های لازم را داشته باشد گفت: در حال حاضر پر چالش نرین ساخت‌وسازها توسط کسانی اجرا می‌شود که به‌هیچ‌عنوان متخصص نبوده و صرف داشتن پول وارد عرصه ساخت‌وساز شده‌اند.

رمضانی گفت: ساخت‌وساز مطلوب حاصل برآیند مناسب بین اجرا، نظارت و قانون است.

رئیس نظام‌مهندسی استان خراسان شمالی درنهایت گفت: رعایت مقررات ملی ساختمان در ساخت‌وسازها یک عزم ملی می‌طلبد و به‌جای آنکه در حوادث ساختمانی به دنبال مقصر باشیم بهتر است همه در جهت اصلاح فرآیندها تلاش کنیم.

رعایت مقررات ملی ساختمان لازم‌الاجرا است

همچنین رئیس نظام‌مهندسی ساختمان استان کرمان بابیان اینکه رعایت مقررات ملی ساختمان لازم‌الاجرا است گفت: قانون‌گذار برای اجرای این قوانین تفاوتی بین ساختمان‌های مشمول نظام‌مهندسی و یا ساختمان‌های نظام فنی و اجرایی کشور قائل نشده و همه ساختمان‌ها باید با این قوانین اجرایی شوند.

مجید اسماعیلیان در گفت‌وگو با «دبیرخانه چهره سال صنعت ساختمان کشور» گفت: متأسفانه این قوانین باوجود مفاد و قوانین بازدارنده به‌درستی اجرا نمی‌شوند.

وی بابیان اینکه دستگاه‌های نظارتی باید آسیب‌شناسی‌های جدی در این قضیه داشته باشند گفت: باید تمام سطوح ازجمله کارگر و استادکار، تولیدکنندگان و واردکنندگان مصالح ساختمانی، سازندگان متخصص و دستگاه‌های نظارتی در این قضیه مورد کنکاش قرار بگیرند تا بدانیم مشکل اساسی در عدم اجرای قوانین از چه بخشی نشات می‌گیرد یا از بخش شروع‌شده و به دیگر بخش‌ها سرایت می‌شود.

اسماعیلیان در ادامه گفت: متأسفانه در کنار موارد بالا تبصره 1 ماده 100 قانون شهرداری‌ها که یک نوع عامل بازدارند ه است به‌درستی اجرایی نمی‌شود.

رئیس نظام‌مهندسی استان کرمان با اشاره به اینکه قوانین ما در دو بخش ساخت‌وساز و بازدارنده کامل و رسا است گفت: مشکل اصلی در عدم توجه و اجرای صحیح قانون و آیین‌نامه‌ها است؛ این مورد در حالی انجام می‌گیرد که قانون‌گذار هم ضمانت اجرایی و هم قوانین بازدارنده را دارد.

وی بابیان اینکه با اندکی توجه، دوراندیشی و مقام سازی می‌توان از بروز حوادث ساختمانی به‌خصوص در ساخت‌وسازهایی که سال‌های قبل برخلاف مقررات ملی ساختمان ساخته‌شده است جلوگیری کنیم. گفت: اگر بخواهیم می‌توانیم فعالیت‌های مطلوبی در امر ایمن‌سازی ساخت‌وسازها داشته باشیم اما متأسفانه این همت در حال حاضر در بخش‌هایی از مراحل ساخت‌وساز دیده نمی‌شود.

اسماعیلیان در ادامه گفت: علت این‌که در ساختمان‌های مشمول قانون نظام‌مهندسی و کنترل ساختمان، تمام قوانین و مقررات ملی ساختمان به‌درستی رعایت نمی‌شود، این است که این بناها در دست متخصصان نبوده و از مالک گرفته تا عوامل دیگر ساخت‌وساز در آن دخالت‌های بی‌مورد می‌کنند.

وی درنهایت گفت: اگر قوانین به‌درستی و اصولی انجام بگیرد، رعایت و اجرای ایمنی ساختمان مسئله سخت و پیچیده‌ای نیست؛ اما متأسفانه با اجرای نادرست و عدم توجه به قوانین باعث شدیم ساخت‌وسازهای ما پس از ساخت و در حین بهره‌برداری دچار معضلات عدیده شده و اصلاح این موارد مستلزم هزینه‌های کلان است.

گفتنی است؛ با توجه به استقبال گسترده از طرح انتخاب چهره سال در سه سال گذشته، هم اکنون دبیرخانه جشنواره چهره سال صنعت ساختمان (چهره عمرانی) برای چهارمین دوره پیاپی، انتخاب چهره سال 95 را با حمایت رسانه‌های عمومی و تخصصی و بارأی گیری از کاربران خود برگزار کرده است.
  • آزمایشگاه کنترل کیفیت سازه امیرکبیر

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی