استفاده از مجریان دارای صلاحیت، سرمایهگذاری در صنعت ساختمان است
بهنام برومند زاده در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: در حالحاضر وضعیت ساخت و ساز در کشور مناسب نیست و هنوز با استانداردهای جهانی فاصلهداریم.
وی با بیان اینکه استان ما در منطقه زلزله خیز قرار دارد، تصریح کرد:باید در احداث ساختمانها، دقت و درایت انجام شود ولی متاسفانه عدم همکاری برخینهادهای مرتبط با این صنعت، مانع از اجرایی شدن ابتداییترین شرایط قانونی فرآیندساخت و ساز میشود.
برومند زاده خاطرنشان کرد: بعضاً شاهد تخریب ساختمانهای نوساز و باطول عمر نه چندان زیاد در ابتدای زمان بهرهبرداری هستیم که برای جلوگیری از وقوعچنین مسائلی بسیار مهم است که مجری ساخت از صلاحیت و توان لازم برخوردار باشد تاکیفیت و مقاومت ساختمان تحت الشعاع قرار نگیرد.
وی ضمن تاکید بر حضور مهندسان ناظر در تمام مراحل ساخت و ساز گفت:حضور مجریان ذی صلاح در کنار مهندسان ناظر، جهت برقراری ارتباط فنی و در ارتقایکیفیت ساختمان بسیار موثر است.
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان خوزستان ادامه داد: حضور سازندگانمسکن و ساختمان در پروسه ساخت و ساز باید به عنوان یک فرهنگ در کشور نهادینه شودتا بتوانیم به استانداردهای کیفیت ساختمان دست یابیم.
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان خوزستان با بیان اینکه ممانعت ازاجرایی شدن طرح سازندگان مسکن و ساختمان هیچگونه منطق فنی، قانونی و پژوهشی ندارد،گفت: معمولا افرادی خارج از حوزه تخصصی ساختمان و بدون داشتن صلاحیت فنی، اظهارنظرغیرحرفهای انجام میدهند که موجب ایجاد موانع بر سر راه ساخت و ساز اصولی میشود.
وی بیان کرد: ما نمیتوانیم ماده چهار قانون نظام مهندسی و کنترلساختمان که مصوب مجلس شورای اسلامی دارد را نادیده بگیریم، همانطور که در این مادهتاکید شده برای انجام کار طراحی، اجرا و نظارت باید صلاحیت حرفهای وجود داشتهباشد و هرگونه فعالیت فنی و مهندسی در حوزه طراحی، نظارت و اجرا منوط به داشتن صلاحیتو پروانه اشتغال است و به موجب آن لزوم اجرای این قانون در تعهد مهندسان دارایصلاحیت سازمان نظام مهندسی ساختمان است و هر عاملی مانع اجرای قانون شود، تخلفمحسوب شده و قابل پیگیری است.
برومند زاده ادامه داد: همچنین با عنایت به بند ٧ سیاستهای کلی نظامدر حوزه مسکن، ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری با عنوان "اجباری بودن رعایتاستانداردهای ساختوساز مقررات ملی ساختمان" و نیز بند ٢-٦ از سیاستهای کلیپیشگیری و کاهش خطرات ناشی از سوانح طبیعی و حوادث غیرمترقبه، ابلاغی توسط مقاممعظم رهبری مصوب سال 84 با عنوان "بهبود مدیریت و نظارت بر ساخت و ساز بابکارگیری نیروهای متخصص و تربیت نیروی کار ماهر در کلیه سطوح و تقویت نظام مهندسیو تشکلهای فنی و حرفهای و استفاده از تجربههای موفق کشورهای پیشرفته زلزلهخیز"تمامی ادارات و نهادهای مرتبط با صنعت ساختمان در استان خوزستان را به حمایت ازسازمان نظام مهندسی ساختمان دعوت میکنیم.
وی با اشاره به اینکه نبود پایداری مناسب در ساختمانها، موجبکاهش عمر مفید آنها شده است، عنوان کرد: در بسیاری از کشورهای توسعه یافته کلیهمراحل طرح و ساخت با توجه به قوانین موجود توسط افراد ذی صلاح انجام میگیرد کهاثرات مثبت آن را میتوان به وضوح مشاهده کرد و این اقدام امنیت و مقاومت در برابرحوادث را برای شهروندان به دنبال دارد و دو دلیل پیشرفت در این حوزه را میتواناجرای کارهای زیربنایی و نهادینه کردن فرهنگ ساخت و ساز اصولی دانست.
برومند زاده اظهار کرد: وجود مغایرتهایی مانند عدم اجرایی شدن طرحسازندگان مسکن و ساختمان یا مواردی مثل صدور پروانه فعالیت یا صلاحیت اجرا توسطوزارت راه و شهرسازی و نیز صدور مدارک دانشگاهی با عنوان مهندسی اجرایی عمران توسطدانشگاهها و موسسات آموزشی وزارت علوم، همگی نشان از لزوم تحقق حلقه مفقوده ساختو ساز به نام سازندگان دارای صلاحیت دارد.
وی گفت: ما به دنبال فرهنگسازی در پذیرش افکار جامعه و تعامل قانونیکلیه نهادهای مرتبط با صنعت ساختمان جهت اجرای ساختمانها صرفاً توسط مجری ذی صلاحو رعایت کلیه مقررات ملی ساختمان هستیم که در این زمینه اقدامات شایستهای انجامشده است و به زودی و بر اساس پیگیری قانونی هیات مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمانخوزستان، شاهد اتفاقات خوشایندی در این ارتباط خواهیم بود- ۹۵/۱۲/۱۱