معادل یک کشور 800 میلیون نفری انرژی مصرف میکنیم
به گزارش خبرنگار اقتصادی هشدار نیوزبه نقل از فارس فرزاد کیاست امروز در نشست خبری با بیان اینکه در زمینه انرژی بدمصرفترین مردمان روی کره زمین هستیم، گفت: مصرف انرژی در کشورمان تقریبا برابر با یک کشوری است که 10 برابر ایران جمعیت دارد و هر 4 سال هم این مصرف دو برابر میشود.
عضو انجمن بهینهسازی مصرف انرژی ایران با بیان اینکه مسئله بحران انرژی را درک نکرده ایم، افزود: این در حالی است که اگر به همین روش مصرف پیش رویم، تا سال 1405 به یکی از واردکنندگان انرژی در جهان تبدیل خواهیم شد.
وی افزود: مصرف انرژی نیازمند تغییر نگاه و تغییر فرهنگ مصرف است و باید بخشهای نظارتی برای رسیدگی به تجهیزات مورد استفاده در صنعت ساختمان فعال شوند.
کیاست با اشاره به اینکه کشورهای چین و آمریکا هم مصرف انرژی بالایی دارند، گفت: مصرف انرژی در این کشورها متناسب با تولید ناخالص ملی آنهاست، در حالی که در ایران از سرمایه مصرف میکند و تولید ناخالص ملی هم نداریم.
عضو انجمن بهینهسازی مصرف انرژی با انتقاد از استفاده از تجهیزات برودتی و گرمایشی 50 سال پیش و منسوخ شده در کشورهای سازنده گفت: حضور افراد غیرحرفهای در صنعت ساختمان، استفاده از نوع معماری که با اقلیم ایران سازگار نیست و همچنین بیتوجهی مسئولان نظارتی بر رعایت اصولی مانند مبحث 19 که چندین سال از تصویب آن میگذرد، اما همچنان الزام اجرایی ندارد، از جمله مسائل، مشکلات و چالشهای بخش ساختمان است.
وی بیان داشت: استفاده از تجهیزات و سیستمهای گرمایشی و سرمایشی به روز تا 80 درصد امکان حفظ انرژی را در ساختمان فراهم میکند.
کیاست با اشاره به تلاشهای انجام شده برای لحاظ شدن شاخصهای مصرف بهینه در برنامه ششم توسعه توسط انجمن بهینهسازی مصرف انرژی، اظهار داشت: برای بهبود مصرف انرژی در ساختمانها و همچنین نیروگاهها، مردم، دستگاههای حاکمیتی و نظارتی باید فعالانه وارد عمل شوند.
عضو انجمن بهینهسازی مصرف انرژی گفت: اجازه سرمایهگذرای بخش خصوصی در عرصه نیروگاهی داده نمیشود.
وی با اشاره به اینکه به دلیل داشتن ظرفیت بالا در استفاد از انرژیهای نو در ایران به راحتی میتوان استفاده از سوختهای فسیلی را کنار گذاشت، گفت: متاسفانه این اتفاق تاکنون نیفتاده است.
کیاست
با اشاره به یکی از پیشنهادهای انجمن در کاهش مصرف انرژی که نیازمند بررسی
بیشتر است، گفت: به دلیل مزیت وجود گاز در کشورمان، به جای اینکه گاز به
طور عمومی مصرف شود، بهتر است آن را در اختیار نیروگاهها قرار داد، تا
اقدام به تولید برق ارزانتر کنند و سپس برق را برای تولید انرژی توزیع
کرد.
- ۹۵/۱۲/۲۵